Medicinska škola, Veljka Dugoševića bb

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Projekat Evropske unije, “Tehnička podrška za tretman medicinskog otpada u Srbiji”, održao je 5. juna 2013. godine sastanak sa direktorima i predstavnicima zdravstvenih ustanova iz nekoliko upravnih okruga u Institutu za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.
U toku trajanja sastanka, prof.dr Berislav Vekić, pomoćnik ministra zdravlja je u sektoru za evorpske integracije i međunarodnu saradnju je govorio o organizaciji i unapređenju upravljanja medicinskim otpadom. Učesnike skupa je pozdravio i prim. dr.sci. med. Dragan Ilić, direktor Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” i istakao da je tekući projekat, koji će uskoro biti završen, veoma uspešno sproveden i prihvaćen od strane zdravstvenih ustanova i da se istoremeno u sistemu zdravstvene zaštite i institucijama radi na obezbeđivanju održivost postignutih rezultata.

Healthcare insurance is one of the most important covers you can take. Use proceeds from paying games at online casinos to cover your premiums.

Posle uvodnog izlaganja prof. dr Berislava Vekica, u kome je govorio o opremljenosti i raspoloživim kapacitetima za postupanje sa infektivnim otpadom u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, kao i o zakonskoj regulativi za ovu oblast, svoja izlaganja su izneli i strucnjaci iz oblasti zaštite životne sredine i upravljanja otpadom, iz Holandije i Velike Britanije, ing. Jan Gerit Tesink, rukovodilac projekta i Kreg Cendler, ekspert za upravljanje otpadom. Kraci izveštaj iz poseta zdravstvenim ustanovama u vezi sa postupanjem sa medicinskim otpadom, iznela je nacionalni koordinator projekta, prim. dr Verica Jovanovic.

Direktori i predstavnici zdravstvenih ustanova državnog sektora iz Beogradskog, Branicevskog, Podunavskog i Macvanskog okruga su aktivnim ucešcem u diskusiji približili aktuelene potrebe zdravstvenih ustanova u ovoj oblasti i istakli, da se u okviru svakodnevnog rada zdravstvenih ustanova proces postupanja sa infektivnim otpadom uglavnom sprovodi u skladu sa propisima Republike Srbije, ali da ipak postoje otežavajuce okolnosti, koje su obicno povezane sa nedostatkom finansijskih sredstava.